Drobečková navigace

Úvod > Základní škola > Aktuality ZŠ > Projekt Zahrada pro všechny

Projekt Zahrada pro všechny



ZO_logolink_bez textu.jpgNadace Partnerství vyhlásila v září roku 2016 Grantový program Zelené oázy, který podporuje projekty zejména v urbanizovaném prostředí nebo v jeho těsné blízkosti, které přispívají k obnově přírodně a kulturně hodnotných lokalit, a to s aktivním zapojením veřejnosti. Naše škola se rozhodla vypracovat projekt Zahrada pro všechny, nadace podpořila náš projekt částkou 64. 983 Kč. 

Přehled podpořených projektů : zde

Projekt bude realizován na místě dnešního pole (využívaného při pěstitelských činnostech) a ovocného sadu, který není ve výuce nijak zvlášť využíván. Současný stav je neutěšený, plocha pro pěstitelské činnosti je předimenzovaná, sad je neúplný a na okrajích nevhodně doplněn o výsadbu Thuja. Celkový prostor představuje velmi vysoký potenciál. Vnesením několika prvků (vyvýšených záhonů, kompostu, kádí na srážkovou vodu, venkovní učebny s tabulí, broukoviště, květnaté louky) bude současný stav upraven tak, aby co nejvíce vyhovoval potřebám environmentální výuky a byl také atraktivní pro širokou veřejnost.

Základní podmínkou realizace projektu je široké zapojení veřejnosti např. při budování vyvýšených záhonů, květnaté louky apod. 

Pevně věříme, že se nám podaří vytvořit prostor, který budou žáci využívat i mimo výuku. 

Tento projekt vznikl díky podpoře z grantového programu Zelené oázy, který vyhlašují Nadace Partnerství a společnost MOL Česká republika.