Drobečková navigace

Úvod > Základní škola > Aktuality ZŠ > Poděkování - Běh pro Afriku

Poděkování - Běh pro Afriku



Běh pro Afriku

            V pátek 23. 6. 2017 proběhla na naší škole dlouho připravovaná akce Běh pro Afriku. Akce má za cíl podpořit pohybové dovednosti dětí na základnách školách a rozšířit jejich povědomí o humanitární pomoci. Samotné akci předcházela přednáška pracovníka organizace Člověk v tísni, kde nám byl představen celý systém pomoci a konkrétní místo, kde naše aktivita pomůže. Jedná se o místo na jihu Etiopie, zvané Tumticha.

            Aktivně se do akce zapojilo 107 žáků a 11 dospělých, mezi nimi vyučující, další zaměstnanci školy a zástupce zřizovatele školy. Žáci prvního stupně běhali úsek v délce 500m a celkově uběhli 260 km, žáci druhé stupně zdolávali úsek o délce 1000m a celkově dosáhli hranice 218 km na pomoc v Africe.

            Celková částka, kterou naše škola přispěje na výstavbu školy v Africe je 24 500Kč. Obrovské poděkování patří všem našim aktivním žákům, jejich sponzorům a zaměstnancům školy. Jako organizátor akce, musím říct, že akce předčila mé očekávání, děti běhaly s nebývalým zápalem a atmosféra celého dne byla velmi pozitivní.

Prostějovský deník - krátký report o naší záslužné aktivitě :-).

 

JEŠTĚ JEDNOU DÍKY VŠEM!!

 

                                                                                                                                                                  Mgr. Tomáš Milar

logo_Beh_pro_Afriku.png_vyr_151111035_black.jpg