Drobečková navigace

Úvod > Základní škola > Aktuality ZŠ > Projektový den - Švehlova střední škola polytechnická

Projektový den - Švehlova střední škola polytechnická



V úterý 10. ledna se žáci 8. a 9. ročníku zúčastnili „Dne otevřených dveří – projektové dne“, který pořádala Švehlova střední škola polytechnická v Prostějově.

Učitelé odborného výcviku naše děti bezpečně dopravili na pracoviště na Svatoplukově ulici, kde byly žákům prezentovány automobilní a stavební obory. Zájemci si mohli zkusit zapojit elektrický obvod, opracovat dřevěný výrobek nebo si prohlédnout specifické modely motorů. Velký zájem vzbudil trenažer jízd, kde si většina budoucích řidičů vyzkoušela řízení vozidla.

Na pracovišti nám. Spojenců byl pro žáky připraven nejatraktivnější program v laboratoři chemie, kde byly demonstrovány efektní chemické experimenty (sloní zubní pasta, hasicí přístroj, bengálské ohně, výroba střelného prachu). V biologické laboratoři se zase děti přiučily základům mikroskopování a o přestávce si všichni pochutnali na specialitách připravených studenty potravinářských oborů. V rámci workshopu si žáci také zasoutěžili a získali sladké odměny. Po skončení projektové dne, který se všem moc líbil, děti zamířily zpět do školy.

Mgr. Kamila Hlaviznová

Fotogalerie - ZDE

IMG_20180109_093245.jpg