Drobečková navigace

Úvod > Základní škola > Aktuality ZŠ > Divadlo za školou na výletě za Hitlerem

Divadlo za školou na výletě za Hitlerem



Ve středu 21. 11. se žáci devátého ročníku vydali do Městského divadla v Prostějově zjistit, jak by to vypadalo, kdyby Adolf Hitler v roce 1945 nezemřel, ale pouze usnul a nějakým nepochopitelným způsobem se probudil do současného multikulturního Berlína.

Herci pražského divadla Na Jezerce zpracovali úspěšný román Timura Vermese a výsledkem je divadelní hra, která dokáže pobavit. Zároveň však mrazí z toho, jak rychle se v ní Hitler dostává do médií a získává spousty nadšených následovníků.

Z projektu divadlo za školou se pomalu ale jistě stává masová akce, protože se k žákům základní školy připojují taky absolventi a někdy i jejich rodiče. Všechny nás moc těší, jak naše žáky, současné i bývalé, dokázala večerní divadelní představení oslovit.

Další plánovanou akcí je únorová návštěva hry Sluha dvou pánů, situační komedie Carla Goldoniho v nastudování Moravského divadla Olomouc.

                                                                                                                                                                                      Mgr. Simona Hýblová

Z reakcí žáků:

* Bylo to super, ráda bych šla na něco takového znovu. Moc mě nebavily ty jeho dlouhé proslovy, ale jinak perfektní. (Tereza Vlková)

* Divadlo se mi líbilo. Nelíbily se mi ale proslovy, které mi přišly dlouhé a nudné. (Adéla Navrátilová)

* Top, bomba, epik, úplně super. Jen jsem někdy hned nepochopil ten vtip a došel mi až po chvilce (třeba ten s iDnes). (Ondřej Zezula)

* Byla to veliká sranda. Nejvíc se mi líbilo, jak herec Hitler svůj řev doopravdy prožíval až se z toho červenal. (Radek Študent)

* Divadlo se mi velmi líbilo. Herecké výkony hlavního herce byly výborné. Jen jsem špatně viděla na představení, protože paní přede mnou měla až moc upravené vlasy. (Anna Pluhařová)

* Líbilo se mi to, bylo to fakt vtipné. (Aleš Kořínek)

* Líbilo se mi to, herci hráli dobře. (Michael Buřt)

* Divadlo se mi líbilo, nejlepší bylo, když Hitler zrudl, ale ten konec mi přišel takový nedokončený. (Eliška Švestková)Už je tady zas.jpg