Drobečková navigace

Úvod > Základní škola > Aktuality ZŠ > Divadlo za školou: Sluha dvou pánů

Divadlo za školou: Sluha dvou pánů



Ve čtvrtek 21. 2. se žáci základní školy vydali na večerní divadelní představení do Moravského divadla Olomouc, které mělo na programu inscenaci Sluha dvou pánů, tradiční situační komedii Carla Goldoniho. (Tu u nás proslavilo především nastudování Národního divadla v Praze, kde v hlavní roli Truffaldina exceloval Miroslav Donutil, který odehrál neuvěřitelných 600 repríz.)

Žáci devátého ročníku a bývalí absolventi naší školy jsou už stálými účastníky těchto výjezdů, poprvé si večerní atmosféru užili také žáci osmé třídy a celý ansámbl doplnili také sedmáci a několik „rodičů a přátel školy“.

Představení Sluha dvou pánů bývá tradičně velmi rychle obsazené a ne bez důvodu. V hlavní roli celý večer běhal, skákal, pitvořil se a bavil diváky Roman Vencl (mimo jiné šéf činohry Moravského divadla Olomouc), jehož výkon byl strhující.

Podle reakcí žáků je zřejmé, že si divadlo užili (i když podle přiložené fotky to úplně nevypadá :). Další představení ve spolupráci s dětmi prozatím vybíráme.

                                                                                                                                                                               Mgr. Simona Hýblová

Z reakcí žáků:

  • Divadlo bylo super vtipné. Maminka o tom vyprávěla a řehtala se ještě v autě. Na večerní představení bysme mohli jezdit častěji. Jen to vstávání ráno stálo za prd. Bylo to prostě super. (Klára Procházková)
  • Myslela jsem si, že to bude horší, ale bylo to úžasně zahrané a vtipné. Hodně jsem se nasmála a bavilo mě to, určitě bych na to šla znovu. Taky se mi moc líbilo zapojení diváků do hry. Škoda, že jsem ze svého místa do hlediště moc neviděla. (Věra Mádrová)
  • Moc se mi to divadlo líbilo, bylo to zábavné. Děkujeme, že jsme měli možnost jet do Olomouce a že jsme dostali takovou nabídku. (Kristýna Božková)
  • Nejlepší a nejvtipnější divadlo, na kterém jsem zatím byl. Nejvíc se mi líbily ty narážky na dnešní politiku. (Aleš Kořínek)
  • Bylo to nejlepší divadlo, na kterém jsme byli. Líbilo se mi, že to bylo spojeno i s publikem a ty zvuky blech byly taky super. Klidně bych na to šla znovu. (Tereza Vlková)
  • Divadlo se mi velice líbilo. Rozhodně to bylo jedno z těch nejlepších divadel, které jsem kdy viděla. Herci byli naprosto úžasní. Ve hře se objevovala i spousta narážek na současnost, což mě velmi pobavilo. Velmi se mi líbilo, když herci zapojovali i publikum. A vůbec by mi nevadilo, kdybych to divadlo mohla vidět znovu. (Adéla Navrátilová)
  • Bylo to nejlepší divadlo, na kterém jsem byla. Zvlášť v podání tohoto hlavního herce. (Eliška Švestková)
  • V divadle se mi strašně moc líbilo. Byla to strašná legrace. (Simona Gašpárková)
  • Divadlo velice vtipné, povedené, dobře obsazené a zahrané. Úžasné narážky na Okamuru a Babiše. Zkrátka super. (Ondřej Zezula)
  • Moc se mi to líbilo a chtěla bych jet znovu. A děkuji paní učitelce Hýblové za úžasně připravený výlet. :) PS: Pokud se znovu někam pojede, přihlašuji se. :) (Helena Vlková)
  • Divadlo se mi hodně líbilo, byla hrozná sranda, ten sluha byl vtipný, byly tam dobrý dvojsmysly a taky útržky z nějakých filmů a moderní písničky a tak. Dala bych 10/10. Jela bych znovu na nějaké podobné divadlo. (Vendula Hanzelková)
  • Bylo to dobré, o moc lepší než v Prostějově. (Daniel Pajchl)
  • Bylo to dobré a nic bych neměnil. Dobří herci. 10/10. Fakt top. (Andrej Stančev)

52717548_1020298354827243_4386700410098810880_n.jpg