Drobečková navigace

Úvod > Základní škola > Aktuality ZŠ > Noc s Pánem prstenů

Noc s Pánem prstenů



V pátek 5. 4. se budova základní školy proměnila ve dva samostatné fantazijní světy. Zatímco žáci prvního stupně odjížděli bradavickým expresem studovat do Školy čar a kouzel v Bradavicích, druhý stupeň se ocitl v Tolkienově Středozemi, kde Temný pán Sauron znovu sbíral své síly a snažil se celý svět ovládnout.

Členové společenstva Prstenu se museli naučit luštit trpasličí runy i písmo elfů, aby našli nejen Jeden Prsten, ale také všechny ostatní prsteny moci. Prokazovali, že jsou zdatní v dovednostech hobitů i elfů, bloudili v trpasličích dolech v Morii a nakonec museli rozluštit hádanky, kterými je trápil Glum ve své jeskyni. Po sesbírání prstenů se Společenstvo vydalo k hoře Osudu, kde byly všechny prsteny zničeny, Temný pán poražen a Středozem zachráněna.

Všichni žáci se akce účastnili v předem promyšlených kostýmech typických postav Středozemě. Výběr postav, které budou ztvárňovat, nebyl nijak omezen ani limitován, proto se stalo, že Gandalfa ve Společenstvu Prstenu doprovázel jediný hobit, zato elfů šla celá družina a trpaslíci zcela chyběli. Šokem bylo, že zničit Prsten se aktivně pokoušel také Glum a proti Sauronovi bojoval jeden z Temných přízraků nebo Sarumanův skřet.

Celý večer si užili nejen žáci, ale i já, a to především díky tomu, jak aktivní všichni po celý večer byli, s jakým nadšením přistoupili k přípravě na toto „putování“ a jak skvěle ve svých kostýmech vypadali. Holky z čtenářského klubu vyrobily nejen vlastní kostýmy, ale také nádherné dekorace, bez kterých by večerní veselení bylo o něco fádnější, a při večerní organizaci dopomáhali milí „externisté“, především z řad bývalého žactva (Gandalf a dva elfové), kterým patří můj srdečný a hluboký dík. ????

Mgr. Simona Hýblová

a.JPG