Drobečková navigace

Úvod > Základní škola > Aktuality ZŠ > FINÁLE ZDRAVÉ PĚTKY

FINÁLE ZDRAVÉ PĚTKY



V měsíci březnu se dva týmy z deváté třídy zapojily do celostátní kuchařské soutěže – Finále Zdravé pětky. Letos této soutěži vévodily bylinky, které jsou významnou součástí pestrého jídelníčku nejen díky své výborné chuti, ale i díky svým zdravotním benefitům.

Soutěžící z nich na základě znalostí zásad správné výživy připravovali jednoduchý pokrm za „rozumnou“ cenu (4 porce za 100 Kč). Současně museli být velmi kreativní, protože porota udělovala body také za lákavý vzhled servírovaného pokrmu. A protože zadání znělo: „Udělej radost jídlem, jehož součástí bude libovolná bylinka!“, hodnotila se rovněž myšlenka, komu připravené pohoštění darují, a udělají mu tak radost.

verča 3.jpgverča 2.jpgverča 1.jpg

Do velkého celostátního Finále postupuje 5 nejlepších týmů z každé kategorie z celé České republiky. Mezi ně patří i tým naší školy ve složení Veronika Kopecká, Anna Pluhařová a Michaela Faltýnková, který byl jedním ze dvou týmů vybraných přímo odbornou porotou.  Moc gratulujeme a držíme palce, ať se jim v Praze daří stejně dobře jako doma!

Andrej 1.jpgandrej 31.jpgandrej 2.jpg

O postup do velkého finále budou se svojí pochoutkou v tomto týdnu bojovat také Michael Buřt, Filip Drmola a Tomáš Jenderka. Můžete je podpořit a dát jim svůj hlas prostřednictvím online hlasování na stránkách www.zdrava5.cz/kucharska-soutez/hlasovani. Hlasování lze opakovat každých 24 hodin a potrvá do Velikonočního pondělí (včetně). Děkujeme za podporu.