Drobečková navigace

Úvod > Základní škola > Aktuality ZŠ > Oblastní turnaj soutěže PIŠQWORKY

Oblastní turnaj soutěže PIŠQWORKY



V úterý 5. 11. 2019 se přeborníci v piškvorkách ze základní školy Určice vydali reprezentovat naši školu do oblastního turnaje, který se odehrál na Gymnáziu Jiří Wolkera v Prostějově.

Náš tým se jmenoval URČICETEAM tvořili jej: Barbora Janečková, Daniel Pajchl (9. třída), David Vaverka (8. třída), Lucie Chupáňová a Michael Vlk (7. třída)

Tato soutěž není limitována nějakým souborem znalostí, je to jen o dovednosti vyzrát na svého soupeře a vytvořit řadu pěti stejných symbolů ve čtvercové síti. Proto žáci základních škol soutěží ve stejné kategorii se středoškoláky. Byla to pro naše žáky výzva a letos se s tímto faktem poprali doslova úžasně.

Hned první zápas s týmem SOŠPO vyhráli, což nám ohromě zvedlo sebevědomí. Další zápasy s dvěma týmy základních škol (Brodek u PV a Čelechovice) také vyhráli. Jedinou prohru pro náš tým představoval tým GJW A. Bohužel soutěžní matematika je neúprosná, ač počet vítězství byl pro nás příznivý, tak součet jednotlivých bodů ze vzájemných duelů dvojic již nikoli. O DVA těsné body se nám nepodařilo postoupit ze skupiny. Bylo nám to velmi líto, ale skvělý pocit z dobře prožitého dopoledne a zvednutého sebevědomí v podobě vítězství nad středoškolákem nám nikdo nevezme.

Děkuji za skvělou reprezentaci školy a milou společnost!

Mgr. Tomáš Milar

piš1.jpgpiš2.jpg