Drobečková navigace

Úvod > Základní škola > Aktuality ZŠ > 4. MÍSTO V CELOSTÁTNÍ LITERÁRNÍ SOUTĚŽI S DOPRAVNÍ TEMATIKOU

4. MÍSTO V CELOSTÁTNÍ LITERÁRNÍ SOUTĚŽI S DOPRAVNÍ TEMATIKOU



            V letošním školním roce jsme se zapojili do literární soutěže „Zebra se za tebe nerozhlédne“, která je součástí projektu Markétina dopravní výchova v rámci POLICIE ČR. Šest mladých literátů ze ZŠ Určice zaslalo na dané téma svou povídku nebo báseň. Z 6.B se zúčastnili pod vedením p. uč. Müllerové – David Brablík, Natálie Kratochvílová a Lucie Večerková, ze 7.B s p. uč. Literovou – Matyáš Černý, Thi Thanh Mai Nguyen a Barbora Langová. Nejlepší práce z okresu postupovaly do vyšších kol.                   

           Naše škola slavila velké úspěchy! Nejprve v podobě 2. místa v kraji pro Thi Thanh Mai Nguyen. Měli jsme všichni ohromnou radost! V prosinci pak přišla další skvělá zpráva! Ze 2 000 prací 4. místo v celostátním kole!

           V lednu nás navštívila p. policistka z kraje, která Marušce předala diplom a hodnotné ceny. :-) Poděkovala také ostatním účastníkům za jejich pěkné literární příspěvky. A jako dárek pro všechny šesťáky a sedmáky jsme pak ještě od POLICIE ČR dostali bonus - jarní přednášku o prevenci, šikaně a kyberšikaně.

            Blahopřejeme za výbornou reprezentaci školy, okresu i kraje! :-)

                                             

                                                                                                           Za ČJ - Mgr. Lenka Literová

 

  +Zebra - foto 7.B s policistkou.PNG    +Zebra -Mai+p. policistka.jpg