Drobečková navigace

Úvod > Základní škola > Aktuality ZŠ > GEOGRAPHY is Everywhere is GEOGRAPHY

GEOGRAPHY is Everywhere is GEOGRAPHY



Zeměpis je přítomný všude kolem nás, mnohdy si to ani neuvědomujeme. Své o tom ví všichni žáci, kteří se v tomto školním roce zapojili do soutěže ZEMĚPISNÁ OLYMPIÁDA. Nejprve se poprali se školním kolem, pak nás trojice žáků z každé kategorie reprezentovala v okresním kole, kde jasně dali najevo, že zeměpis v Určicích má dobrý zvuk a dále následovalo další postupové kolo na úrovni kraje.

Do krajského kola kategorie A se probojoval náš žák František Hečko z třídy 6.A. Jedná se o nejvyšší postupové kolo soutěže v jeho kategorii. V konkurenci účastníků z celého Olomouckého kraje se František umístil na 21. místě.

Františkovi gratulujeme k zvládnutí všech postupových kol, které mu tato soutěž nabízela. Všem nadšencům do zeměpisu děkuji za účast a těším se na další zeměpisné soutěžení. :)

Je potěšující sledovat, jak stále více z nás chápe zeměpis jako nějakou všeobjímající záležitost, které nám pomáhá pochopit současný svět a zároveň realizovat naše cestovatelské plány a v praxi tak poznávat geografické jevy.

Tomáš Milar

Geography for Kids | What is Geography? | Geography Facts for Kids