Drobečková navigace

Úvod > Základní škola > Aktuality ZŠ > Terénní výuka geografie

Terénní výuka geografie



Žáci 7.A a 7.B absolvovali v týdnu od 16. května 2022 oblok nazvaný Terénní výuka geografie. Během tohoto bloku si žáci vyzkoušeli vybrané zeměpisné aktivity přímo v okolí školy.

První aktivita se věnovala proudění vzduchu a žáci se učili pracovat s anemometrem a poměřovali např. sílu svého fouknutí. Bohužel povětrnostní podmínky byly zrovna příliš klidné, takže jsme jen s obtížemi naměřili potřebné hodnoty. V další části jsme se věnovali lokalizaci vybraných vodních nádrží v okolí školy a určování světových stran z areálu školy. Vybraná skupina žáků si také vyzkoušela sčítání intenzity dopravy na vybraných místech přímo v Určicích. Z našeho miniprůzkumu vyšlo najevo, že v čase kolem 12:00 je nejvytíženější silnice z Určic směrem na Dětkovice, naopak nejmenší intenzitu dopravy žáci zaznamenali směrem na Seloutky.

Terénní aktivy byly zajímavým zpestřením běžné výuky zeměpisu. Žáci si mohli vyzkoušet činnosti, které řeší geografové přímo ve výzkumných institucích přímo si tak "ochytat" praxi. Další terénní geografické aktivity tedy na sebe nemusí dlouho čekat. :)

Fotogalerie

Mgr. Tomáš Milar

terén4.jpgterén2.jpgterén6.jpg