Drobečková navigace

Úvod > Základní škola > Aktuality ZŠ > UPCYCLING DAY!

UPCYCLING DAY!



Dne 27.3.2023 proběhla v rámci projektu Hrdá škola aktivita Upcycling Day.

Upcycling neboli česky upcyklace je přeměna starých a nepotřebných produktů na produkty nové s vyšší užitnou a uměleckou hodnotou, než jakou měl původní výrobek.

V recyklaci se staré materiály přetváří a formují v materiály nové, které jsou opět vrženy do koloběhu výroba-směna-spotřeba.

Tohoto úkolu se ujali žáci 6.A a 6.B v rámci hodin světa práce a výtvarné výchovy pod vedením paní učitelky Mgr. Ivety Baštrnákové, která celý nápad vymyslela a dovedla do zdárného konce. A co vznikalo? Výtvarné objekty - chobotničky z PET lahví s chapadly zdobenými barevnými korálky, které doplňují naši podmořskou výzdobu chodby v 1. patře školy. 


Velké díky patří panu školníkovi Zdeňkovi Bohuslavovi, který nám pomáhal vytvořit místo pro zavěšení objektů a samotnou realizaci instalace, dále také panu učiteli Mgr. Jakubovi Haasovi, který připravoval polotovary objektů, paní zástupkyni Mgr. Kamile Hlaviznové za podporu při přípravě a v neposlední řadě EKOtýmu, který žákům 1. stupně prezentoval dvouměsíční práci spolužáků.

chobotničky1.jpg

chobotnice 3.jpgchobo.jpg