Drobečková navigace

Úvod > Základní škola > Aktuality ZŠ > Vlastivědná exkurze Praha 5. třída

Vlastivědná exkurze Praha 5. třída



Datum konání:
4.5.2017

Ve čtvrtek 4. května se vydali žáci 5. třídy na cestu do Prahy, jejímž cílem bylo poznat  pražské pamětihodnosti, o kterých se učili v hodinách vlastivědy.

 Zde jsou postřehy a dojmy některých žáků:

 

V Praze se mi všechno líbilo. Překvapilo mě, že tam bylo tolik cizinců. Na Petříně byl krásný výhled na Prahu.

Alena Božíková

PRAHA-JEDEN Z NEJLEPŠÍCH ZÁŽITKŮ ZE ŠKOLY!!! Můj nejlepší zážitek z Prahy je Orloj, Chrám Svatého Víta a lanovka na Petřín a rozhledna na Petříně a zrcadlové bludiště. A nejlepší to bylo v metru a ve vlaku.

Dan Valenta

Moc se mi tam líbilo. Hlavně na Petřínské věži, kde mě to bavilo, ale tam bylo moc schodů (299). Byla dobrá i jízda vlakem.

Simona Gašpárková

Praha se mi hodně líbila. Překvapilo mě, že tam bylo hodně cizinců z jiných zemí. A také že byla tramvaj úplně plná. Od orloje jsem čekal něco víc, ale bylo to fajn. A nečekal jsem, že zrcadlové bludiště bude tak krátké. Ale Petřínská rozhledna byla větší, než jsem myslel.

Petr Provaz

Jeli jsme vlakem (Regiojet) a ten byl naprosto super. Monitory na sedačkách, malé stolečky a 3 druhy nápojů zdarma. Nejdříve jsme byli na Petříně. Jeli jsme nahoru lanovkou, byli jsme na rozhledně a v zrcadlovém bludišti. Zpět jsme šli ke chrámu sv. Víta, kde byly náhrobky různých významných osobností Českého národa, byli tam i uzavřeny korunovační klenoty Karla IV. Potom jsme byli ve Vladislavském sále. Zároveň jsme byli v místnosti, kde došlo k Pražské defenestraci. Byli jsme u orloje, kde jsme přišli ve tři čtvrtě na čtyři, měli jsme na patnáct minut čas a většina si kupovala trdelníky (MŇAM). Jeli jsme metrem A a metrem C. A uběhlo to jako voda, potom už jsme jeli rovnou domů.

Petr Schuster

Jeli jsme metrem. Bylo to úplně boží, nečekala  jsem, že je metro tak rychlé.

Tereza Gondeková

Viděli jsme Rumunské, Americké, Belgické, a Německé velvyslanectví. A auto Súdánského velvyslanectví. Pak jsme viděli orloj, Staroměstské náměstí, Karlův most. Jeli jsme metrem, vlakem a tramvají. Bavilo mě to. Jenom škoda že jsme neviděli střídání stráží.

David Vaverka

Na Petřínské rozhledně byl nádherný výhled, ale schody byly strašně dlouhé. Bludiště jsem si představoval jiné, ale legrační zrcadla byla vtipná. Pražský hrad: stráže se snad nepohnuly ani o milimetr! Katedrála sv. Víta: viděli jsme hrob Vojtěcha II., Přemysla Otakara I. a Přemysla Otakara II. Zlatá ulička: nechápu, jak v tak malých domech mohli žít. Na Karlově mostě byli umělci, kteří uměli nádherně malovat. Orloj: nádhera a tady už jedem metrem a už vlakem zapomněl jsem se zmínit, že cesta vlakem byla skvělá.

František Vysloužil

 

Fotografie si můžete prohlédnout ve fotogalerii.