Drobečková navigace

Úvod > Základní škola > Aktuality ZŠ > Návštěva Poslanecké sněmovny a Ministerstva kultury

Návštěva Poslanecké sněmovny a Ministerstva kultury



Propojit učivo s praxí je to nejlepší, co může být :)

Touto myšlenkou se řídili i žáci 8. třídy a ve středu 21. 11. 2018 se vydali na exkurzi do Poslanecké sněmovny a Ministerstvo kultury České republiky. Získali tak reálnější náhled na to, co se učí v hodinách výchovy k občanství o ústavním systému ČR.

Návštěvu jsme naplánovali na den, kdy Poslanecká sněmovna nejedná jako celek, a proto jsme mohli navštívit hlavní jednací sál a udělat množství fotografií. Ze Sněmovny jsme se vydali úzkými uličkami Malé Strany a došli na Ministerstvo kultury. Zde jsme obdivovali dokonale rekonstruovaný palác a nebývale pěkné pracovní prostředí pana ministra a jeho spolupracovníků. Pobyt v Praze jsme spojili s procházkou po Starém Městě, kde jsme udělali zastávku u Prašné brány a Obecního domu, na Staroměstském náměstí s orlojem, na Karlově mostě a u Národního divadla. Udělali jsme si čas i na předvánoční nákupy již ve vánočně naladěné Praze.

Po celý den nám milou společnost dělala paní učitelka Pugnerová, za což jí děkujeme ;) Uskutečnění exkurze umožnil pan doc. Antonín Staněk, poslanec a ministr kultury ČR, kterému za tuto možnost velmi děkujeme. Během celého dne jsme nasbírali zážitky, na kterém budeme vzpomínat, přeci jen v ministerské pracovně nejste každý den ;)

Fotogalerii můžete vidět zde.

                                                                                                                                                                       Mgr. Tomáš Milar a žáci 8. třídy

c.jpg