Drobečková navigace

Úvod > Základní škola > Aktuality ZŠ > Aktivity projektu PŘÍRODA

Aktivity projektu PŘÍRODA



V minulých dnech se naši žáci zúčastnili dvou akcí, které zprostředkoval projekt PŘÍRODA řešený s Přírodovědeckou fakultou Univerzity Palackého v Olomouci.

Vybraní žáci 7. a 8. třídy se zúčastnili tzv. eye-trackingu. Jedná se o technologii, kdy žák řeší vybrané úlohy na monitoru počítače a externí zařízení snímá jeho pohyb očí. Testování spočívá v tom, že se zkoumá, jak dlouhý časový úsek žák věnuje jednotlivým úkolům testu a v jakém pořadí je zkoumá v závislosti na jeho správných odpovědích. Určitě to byla pro žáky zajímavá zkušenost,  kdy si mohli vyzkoušet takové zařízení a podílet se na výzkumu, který řeší olomoučtí geografové na vysoké škole.

Další aktivita spočívala v badatelském vyučování zaměřeném na zeměpisné souřadnice a orientaci v okolí pomocí světových stran. Žáci 6. třídy pracovali v okolí školy s geografickými přístroji. Pomocí GPS určovali zeměpisné souřadnice krajních bodů areálu školy a s anemometrem měřili rychlost větru, popřípadě sílu svého fouknutí. Pokud správně určili směry světových stran, pracovali s mapou nejbližšího okolí školy a určovali, které obce nebo významné stavby v obci jsou na sever, na jih atp. od naší školy.

                                                                                                                                                                               Mgr. Tomáš Milar

20190409_113118.jpg20190409_113111.jpg

20190404_132312.jpg