Drobečková navigace

Úvod > Základní škola > Aktuality ZŠ > 5. třída v Praze

5. třída v Praze



Datum konání:
28.5.2019

V úterý 28. května se vydali páťáci na tradiční vlastivědnou exkurzi do Prahy. Vybaveni pláštěnkami a deštníky jsme odjeli v 6 hodin ráno z Prostějova do Olomouce a už tady na nás čekalo nemilé překvapení v podobě velkého zpoždění vlaku. Čekání na nádraží jsme zvládli výborně a do Prahy jsme nakonec přece jen dojeli. Celý den pršelo, tak jsme pláštěnky a deštníky opravdu pořádně provětrali. Navzdory všem nástrahám jsme si náš výlet užili a vrátili se domů plní nejrůznějších dojmů.....

Eliška 

Výlet se mi líbil, trošku mi vadilo, jak pršelo. Nejvíc se mi líbil Chrám sv. Víta. Škoda, že jsme nešli na Petřínskou rozhlednu a do zrcadlového bludiště.

Míša V.

Moc jsem si to užila, chtěla bych jet znovu. Nejlepší bylo, že jsme potkali youtubery.

Kuba H.

Líbil se mi pohled z Karlova mostu na velkou řeku Vltavu a také se mi líbil pohled z Pražského hradu na skoro celou Prahu.

Patrik

Bylo to dobré až na to počasí. Nejlepší byl Chrám sv. Víta, KFC a ten vlak s tabletama.

David

V Praze se mi líbilo, vlak byl asi nejlepší, protože tam bylo sucho.

Kuba H.

Výlet do Prahy se mi líbil. Jen škoda, že pršelo. Cesta vlakem byla příjemná. Nejvíc se mi líbilo KFC.

Klára

V Praze se mi líbilo. Ale když jsem se dozvěděla, že vlak bude mít asi osmdesátiminutové zpoždění řekla jsem si, že asi moc památek nestihneme. Když potom přijel vlak, byla jsem vážně překvapená, teda do té doby než jsme se dozvěděli, že jsme ve špatném vagonu. Na další zastávce jsme přestoupili do správného vagonu, který byl ještě lepší než ten, do kterého jsme omylem nastoupili. V Praze jsme prošli spoustu památek i KFC. Nejvíc se mi ale líbilo v Chrámu sv. Víta, kde mě vážně zaujala okna neboli vitráže.