Drobečková navigace

Úvod > Základní škola > Aktuality ZŠ > 8. třída na koloběžkách

8. třída na koloběžkách



V pondělí 27. 5. se žáci 8. třídy vydali na svůj letošní školní výlet. Pojali jsme jej sportovně, hlavním bodem bylo ujetí 26 kilometrů na koloběžkách krajinou Litovelského Pomoraví. Netrpělivě jsme sledovali předpověď počasí, protože minulé dny zrovna slunečné nebyly. Naše přání bylo vyslyšeno a den výletu bylo počasí pro naše aktivity ideální :) 

Ráno jsem se potkali ve vestibulu prostějovského nádraží, v tuto chvíli ještě u některých převládala mírná nervozita, zda dnešní akci zvládnou. Vlakem jsme se přesunuli z Prostějova do Červenky, kde na nás čekali pracovníci Sportcentra Prostějov a naše koloběžky. Po drobné instruktáži jsme se vydali přes Litovel a dále podél řeky Moravy až do Olomouce. Oběd nám připravili u olomouckého jezera Poděbrady. Zde také většina z nás zvládla osvěžení ve vodě. Každý namočil takovou část těla, co mu odvaha vzhledem k počasí dovolovala :D Posilněni obědem, osvěžení nanukem a vodou jsme se vydali na poslední koloběžkovou etapu k olomouckému nádraží.

Všichni si zaslouží velkou pochvalu za zdolání celé trasy :) O něco větší uznání patří těm, kteří měli obavy z toho, jak dnešní den zvládnou. Všichni zvládli na výbornou. :)

Děkuji za skvělý výlet :)

                                                                                                                                                                                                  Mgr. Tomáš Milar

Fotografie naleznete zde

20190527_101337.jpg