Drobečková navigace

Úvod > Základní škola > Aktuality ZŠ > RockOpera

RockOpera



Posledním letošním divadlem za školou byl 9. 5. 2019 výlet do Prahy na netradiční zpracování klasického antického dramatu Antigona v nastudování RockOpery.

Projekt divadlo za školou se znovu rozběhne v podzimních měsících a jako již tradičně bude primárně určen žákům osmé a deváté třídy. Zároveň bych na tomto místě ráda poděkovala rodičům, kteří své děti v návštěvách večerních divadelních představení podporují a jsou ochotni je vyzvednout na nádražích často ve velmi pozdních hodinách, a také žákům, kteří následující školní den chodí do vyučování poctivě připraveni.

                                                                                                                                                                                   Mgr. Simona Hýblová

 Z reakcí žáků:

  • Bylo to super. Mělo to vše, co by měl rock/metal mít. Mělo to i dobrý příběh. Hloubky i výšky všech zpěváků byly velmi dobré. Ohnivá show byla suprová. (Oheň mám rád, proto se mi to tak líbilo.) Doufám, že říští rok pojedeme zas. Za mě 10/10 metalových bodů. Btw. Hádes byl super, ale ten kostík (Cháron, pozn. SH) taky. Metalu zdar. (Jaroslav Výmola)

 

  • Divadlo bylo pěkně zpívané i hrané. Bylo to zábavné, ale trochu mi tam vadily zbraně, které tam byly. (Lukáš Procházka)

 

  • RockOpera se mi celkově velmi líbila. Člověk se mohl krásně zaposlouchat do hudby a vnímat s ní příběh. Opera se odehrávala ve velkém kulatém sále, takže jsme vše krásně viděli. Nechyběly ani ohnivé efekty. Celé to ve mně zanechalo krásný dojem. (Hana Novotná)

 

  • Zatím úplně nejlepší divadlo, na kterém jsem byl. I když pořád nevím, proč tam byl ten Cháron, ale jinak luxus. Hráli suprově, hlavně ten kytarista. Vypadalo to na starověké Řecko a měli tam střelné zbraně, to bylo takový blbý. Celkově hodnotím 93%. (Martin Zatloukal)

 

  • RockOpera se mi líbila i přesto, že to bylo spíš metalové. Jeden z hlavních důvodů bylo to, že to bylo něco jiného a perfektně obsazení herci, zpěváci a vůbec to mělo skvělou atmosféru. Šel bych klidně znova. (Erik Božik)

 

  • Bylo to jiné, něž všechna divadla, na kterých jsme byli, a to se mi líbilo. A nejúžasnější byla ohnivá show. (Andrej Stančev)

 

  • RockOpera – zábavné, do detailů propracované, hudebně skvěle zahrané, velmi kvali

     

    tní, úžasné. Vážně mě to bavilo. A určitě bych jel znovu velice rád. Bubeník a ten týpek, co hrál na ten bambus byli nejlepší. (Ondřej Zezula)

 

  • RockOpera byla super. Líbilo se mi to i kvůli tomu, že mám ráda rock, takže to bylo něco pro mě. Jela bych ráda zase. Jen to čekání večer na nádraží v Praze bylo na houby (KláraProcházková)            

    rockopera.jpg

    rockopera2.jpg