Drobečková navigace

Úvod > Základní škola > Aktuality ZŠ > Rozsvěcování vánočního stromu

Rozsvěcování vánočního stromu



ROZSVĚCOVÁNÍ VÁNOČNÍHO STROMU V URČICÍCH

Sobota 30.11.2019 byla pro děti v Určicích dlouho očekávaným dnem. Nemohly se dočkat, až budou odpočítávat 10, 9, 8, 7… a pak se na návsi u kostela rozsvítí jejich krásný vánoční strom. Tomuto okamžiku předcházel sváteční kulturní program u obecního úřadu. Všech 70 dětí z pěveckého sboru Jablůňka ZŠ Určice zazpívalo několik lyrických melodií. Nechyběly ani veselé „Rolničky“ a „Vánoce přicházejí“, kde se předvedlo 17 sólových zpěváků z určické školy.

Zazněly i populární písně „Zimní královna“ od Lucie Bílé a Arakainu a „Srdce nehasnou“ od Karla Gotta a Charlotte. V nich svoji krásu hlasu nechala zaznít naše nová vycházející pěvecká hvězdička Anička Dostálová. Sbor Jablůňka zpívá teprve 10 týdnů, a tak ho pro začátek podpořili ve dvojhlasech 3 zkušení zpěváci z Němčic.

Na závěr se stovky diváků zaposlouchaly do vánoční písně „Tichá noc“, kterou na saxofon doprovodil pan Ivan Pankiv. Celým vystoupením se prolínalo recitační vystoupení žáků 2. třídy pod vedením p. uč. Kamily Haluzové.

To bylo radosti a rozzářených očí! Ale i slzička dojetí ukápla. Odměnou pro všechny děti pak byly balíčky od Mikuláše, občerstvení a velkolepý ohňostroj!

Chtěla bych za nás za všechny poděkovat p. ředitelce Marcele Melkové a p. zástupkyni Kamile Hlaviznové za to, že daly vůbec vzniknout pěveckému sboru Jablůňka, a že jej tak podporují. Díky p. uč. Kamile Haluzové za spolupráci při nácviku hudebně literárního pásma, dále pak p. as. Adéle  Mlčochové a p. uč. Lence Dostálové za dozor nad dětmi a pomoc při výrobě pompónů pro roztleskávačky. Velký dík patří panu zvukaři Lukáši Ovečkovi a Alexi Láhnerovi za zvuk a videoprojekci v průběhu akce, dále tatínkovi Danielky za hru na saxofon a především všem organizátorům, OÚ a p. Lence Buřtové, pod jejíž taktovkou celý podvečer proběhl.

 Při děkování nesmím zapomenout na rodiče za skvělou spolupráci a našim malým recitátorům a zpěváčkům za nádherný kulturní zážitek, který všechny lidi dobré vůle potěšil a otevřel jim srdce v předvánočním čase…

 

                                                  sbormistryně pěveckého sboru Jablůňka

                                                       Lenka Literová