Drobečková navigace

Úvod > Základní škola > Aktuality ZŠ > Celloween

Celloween



V sobotu 23. 11. se žáci osmé a deváté třídy zúčastnili prvního letošního divadelního představení v rámci školního projektu Divadlo za školou.

„Celloween je originální projekt hudební skupiny ARRHYTHMIAMoravské školy tance, který nemá v naší republice obdoby. Jedná se o propojení rockové hudby a moderního tance na klasické hororové téma Karla Jaromíra Erbena – Svatební košile. Naším cílem je přiblížit „klasické“ nástroje a zejména pak českou kulturu širokým masám. Originálním způsobem propojujeme rockovou i klasickou hudbu s moderním scénickým tancem a baletem. Na našem představení si na své přijdou jak milovníci klasického divadla a baletu, tak zarytí rockeři.“ (oficiální text tvůrců dostupný z www.celloween.cz)

Z reakcí žáků:

  • Divadelní představení bylo velmi pěkné. Jelikož se tam hrály rockové skladby, tak se mi to velmi líbilo. Kdyby se naskytla další příležitost, jela bych znovu. (Klára Procházková)
  • Divadlo se mi líbilo, bylo to krásně herecky provedené. Nádherně tančili. Moc mě to bavilo, i když mi to připadalo krátké. Jsem ráda, že paní učitelka toto divadlo vybrala. (Alena Božíková)
  • Divadlo bylo krásné. Krásné divadelní obsazení. Velmi se mi líbil tanec. (Alena Kaplánková)
  • Divadlo bylo dobré, na violoncella hráli megadobře a měli dobrý výběr písniček. (Lukáš Procházka)

Mgr. Simona Hýblová