Drobečková navigace

Úvod > Základní škola > Aktuality ZŠ > Pokračující distanční výuka

Pokračující distanční výuka



Vážení rodiče,

všichni doufáme, že brzy skončí režim v rámci 5. stupně opatření, kdy do školy chodí prezenčně pouze žáci první a druhé třídy. Ostatní se musí nadále vzdělávat distančně (s možností dojít si do školy pro oběd či na smluvenou individuální konzultaci). Dle stanoviska z dnešního dne 22.1. uzavření škol pro 3.- 9. ročník přetrvává až do konce ledna.

Minulý týden Vám třídní učitelé přeposlali dotazník, který zatím vyplnilo 120 respondentů. Tímto Vám děkujeme za vyplnění a poskytnutí zpětné vazby, která je pro nás pedagogy nezbytná a udržuje naše nadšení při aplikaci nových metod a postupů ve vzdělávání. Pokud jste dotazník ještě nevyplnili, budeme rádi za jeho vyplnění. Sběr dat z dotazníku bude ukončen 25. ledna.

Odkaz na dotazník: zde

Blíží se pololetní vysvědčení a s tím spojené uzavírání známek. Jsme si vědomi, že vzdělávání distančním způsobem klade na žáky vysoké nároky v oblasti vnitřní motivace, vytrvalosti, schopnosti organizovat si vlastní čas a přimět se k plnění úkolů. Nadále využijeme náš klasifikační řád a budeme hodnotit žáky známkou. Při klasifikaci bude zohledněna aktivita při distanční výuce, včasnost plnění zadaných úkolů či nabytí nových kompetencí v rámci jednotlivých předmětů (průměrná známka není určujícím kritériem).  Slovní hodnocení bude využito u žáků s přiznanými podpůrnými opatřeními. Žáci prvního stupně obdrží doprovodný dopis.

Výpisy vysvědčení budou předány dětem po návratu do školy (4. stupeň PES, pokud jej vláda zase nepřehodnotí).

Vážení a milí rodiče, dovoluji si jménem pedagogů poděkovat za Vaši práci a vzájemnou podporu při vzdělávání dětí.

Vydržme ještě chvíli!

Věřím, že brzy na viděnou.

Marcela Melková