Drobečková navigace

Úvod > Mateřská škola > Aktuality MŠ > Upozornění Policie ČR

Upozornění Policie ČR



Vážení rodiče,

jistě jste zaznamenali v médiích informaci o možném útoku na ,,neznámou“ mateřskou školu, která není blíže specifikována. Policie ve čtvrtek 6. 5. večer kontaktovala mateřské školy pouze preventivně, bližší informace nebyly školám sděleny.

Prosíme Vás, abyste dbali bezpečnosti a nepouštěli při vstupu či při odchodu z mateřské školy další osoby do prostor objektu mateřské školy. Škola má kvalitní zabezpečovací bezpečnostní systém, který znemožňuje vstup cizím osobám.  

Prosíme Vás o spolupráci vedoucí k vyššímu standardu zajištění bezpečnosti dětí při pobytu v mateřské škole. Stačí dodržet dvě jednoduchá pravidla.

1. Neumožnit vstup cizím osobám (každý zákonný zástupce má nastavený čip do budovy).

2. Zkontrolovat uzavření dveří při vstupu i odchodu z mateřské školy (občas zůstanou dveře pootevřené, nejedná se o technický problém).

Děkujeme za spolupráci.

Mgr. Marcela Melková

ředitelka školy

 

Zveřejněné informace: Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) se intenzivně zabývá anonymní výhružkou o připravovaném útoku na mateřskou školku, která nebyla nijak specifikována. V součinnosti s krajskými ředitelstvími policie přijali detektivové z NCOZ preventivní opatření a provádí úkony směřující k vypátrání autora výhružky.