Drobečková navigace

Úvod > Základní škola > Aktuality ZŠ > Vánoční dárek - Školní parlament ZŠ a MŠ Určice

Vánoční dárek - Školní parlament ZŠ a MŠ Určice



 

      Středa 22.12. byla posledním školním dnem v roce 2021. Základní škola Určice žila ve víru Vánoc už od rána. Chodbami znělo „Vánoční ladění“ v podobě krásných koled.

      U stromečku všechny přicházející vítal náš Školní parlament, který dětem rozdával sladké dárečky a přáníčka nejen k Vánocům, ale kvůli předchozím karanténám i ke Světovému dni pozdravů. Úkolem dne bylo pozdravit a popřát ,Krásné Vánoce´ aspoň 10 lidem. V jakém světovém jazyce byl pozdrav na jejich kartičce se obdarovaní dozvěděli na nástěnce a v letáku na dveřích své třídy.

      Paní učitelka Bradová nám prozradila, že tento úkol přinesl Ježíšek i třeťákům do jejich kouzelného adventního stromečku. Žáci 6. třídy zpracovali světové pozdravy kaligraficky s p. uč. Müllerovou a moc se jim to povedlo. V kroužku „Vaření“ si malé kuchařky s p. uč. Slámovou vyzkoušely pečení cukroví. Ó, to byla vůně!

      Jinde se zase pekly vánočky či baštila pizza. V každé třídě se slavily u stromečků Vánoce. Besídky s dárečky, občerstvením, hrami a pohádkovými soutěžemi byly v plném proudu. :-)

       Školní parlament popřál hezké svátky kuchařkám, vedení naší školy a panu starostovi. Deváťáci Adam a Samuel poděkovali za zdolání náročného celoročního maratonu, ale i za zbudování nových dílen, odborných učeben, jídelny a cvičné kuchyňky v naší krásné škole. Barča předala ručně vyrobené dekorace a Danča vlastní nahrávku „Tiché noci“ do videa sboru Jablůňka. Pokřtili jsme i náš nový „Školní kalendář“, který lze zhlédnout ve videu s fotkami akcí ŠP a dětí od 1.- 9. třídy.

      Krásné Vánoce a šťastný nový rok 2022 přejeme učitelům, pracovníkům školy, rodičům, a hlavně všem dětem!!!

 

Váš  Školní parlament

(Adam, Sam, Štěpánka, Danča, Monča P., Eliška, Barča, Verča,

Klárka, Pája, Emča, Vojta, Nikča, Monča D., Kačka, LL)

+ ZŠ a MŠ Určice :-)