Drobečková navigace

Úvod > Základní škola > Aktuality ZŠ > SBĚR STARÝCH MOBILŮ – SOUTĚŽ RECYKLOHRANÍ

SBĚR STARÝCH MOBILŮ – SOUTĚŽ RECYKLOHRANÍ



Naše škola se zapojila do dalšího velkého úkolu v rámci Recyklohraní. Tentokrát šlo o sběr starých mobilů pod názvem Lovci a sběrači aneb Mamutí dopad mobilů na životní prostředí. Cílem bylo nejen vybrat co nejvíce vyřazených telefonů a odevzdat je do elekroodpadu, ale zamyslet se právě nad dopadem na životní prostředí při jejich výrobě. Žáci si opět uvědomili, že je důležité se vším šetřit a vážit si všech věcí (i mobilů). Záštitu nad celou akcí opět převzal Školní parlament, který uspořádal soutěž mezi třídami. Při přepočtu mohla třída - neboli pravěká tlupa - ulovit bizona (za 8 nasbíraných mobilů) nebo mamuta (za 70 mobilů). Vše jsme museli vypočítat podle vzorců a přiložených tabulek a poté zapsat do pracovních listů.

Absolutním vítězem se stala „Tlupička – drtička mobilů“ ze 3. třídy, jejich úlovkem byli 2 mamuti a 3 bizoni s jedním mládětem. Úžasné! Blahopřejeme! :-) Za odměnu dostali několik mamutích pizz s bizoní šunkou (viz foto). Na 2. místě byli „Godžabobule“ ze 7.B s úlovkem 1 mamuta a 1 bizona. 3. místo patřilo tlupě „Prváčci“ z 1.A. Do své pasti chytili 3 bizony. Sedmáci a prvňáci si za to pochutnali na sladkých pravěkých pralinkách. Předseda a místopředseda Školního parlamentu s diplomem zamířili i do naší MŠ. „Školkáčci“ nasbírali celkem 63 mobilů!

Děkujeme rodičům za skvělou spolupráci, všem ostatním třídám za účast v soutěži a třídním učitelům za motivaci dětí. Celkem bylo vybráno 436 starých mobilů. Nyní budou ZŠ a MŠ Určice připsány další body v celostátní soutěži RECYKLOHRANÍ – Ukliďme si svět. Zatím jsme na 6. místě v kraji. :-)               

Mgr. Lenka Literová a Školní parlament

                    Lovci a sběrači - výsledná tabulka.JPG

      

                                       

3. tř..jfif 7.b - IMG_4625.jpg                        

 

 

 

 

 

 

 

MŠ - IMG_4722.jpgŠP - IMG_4564.jpg

 

 

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Více fotek - viz FOTOGALERIE.