Drobečková navigace

Úvod > Základní škola > Aktuality ZŠ > Večer ve škole

Večer ve škole



„Bylo, nebylo… (…) To jsou ta nejmagičtější slova, jaká náš svět zná, a brána k nejúžasnějším příběhům, které kdy byly vyprávěny. Volají všechny, kdo je slyší – volají je do světa, kde je každý vítán a kde se může stát cokoliv. Myši se mohou změnit v lidi, ze služek se mohou stát princezny a každý z toho může získat cenné poučení.“                                                    

Chris Colfer – Země příběhů: Kouzelné přání

V pátek 29. 4. 2022 proběhnul v budově ZŠ Určice Večer ve škole, čímž škola volně navázala na celorepublikový projekt Noc s Andersenem, který se již několik let uskutečňuje na mnoha místech ČR a v posledních letech přesahuje hranice státu. K letošnímu večeru ve škole jsme nachystali akce spojené s knižní sérií Země příběhů, v nichž se dva žáci druhého stupně základní školy propadají do pohádkových příběhů a odhalují jejich pokračování či nepřesnosti ve vypravování klasických pohádek.

Skupina žáků šestých a sedmých tříd se potkala v 17:30 v budově školy, čímž se propadla do kouzelného věta plného známých pohádkových postav. Jejich prvním úkolem bylo zjistit, jak se budou moci dostat zpět do světa lidí. Když odhalili, co vše budou potřebovat k provedení kouzelného přání, pomohli Mášence uniknout zatčení a ta jim proto mohla celou dobu pomáhat. Měli před sebou totiž nelehký úkol. Potřebovali najít nebo od pohádkových postav získat sedm kouzelných relikvií, mezi nimiž byl Popelčin střevíček, Karkulčin košíček či vlas Zlatovlásky. Vše se jim povedlo zkompletovat ještě před uplynutím časového limitu, proto mohli ve 22 hodin odcházet s rodiči domů.

Celý večer organizoval školní knižní klub, který rozhodně nepodcenil ani přípravu vlastních kostýmů. Odměnou jim byla společně strávená noc ve škole s pizzou, kuřecími stripsy a sledováním Srdcerváčů.

Mgr. Simona Hýblová

nocA1.jpgnocA3.jpg

nocA2.jpg