V pondělí a v úterý před podzimními prázdninami jsme se se žáky druhého stupně zaměřili na lidské tělo a zdraví prostřednictvím projektového vyučování. Žáci ve skupinách dle třídních kolektivů absolvovali čtyři stanoviště s různými úkoly. Na stanovišti pod názvem „Schodiště“ si žáci vyzkoušeli, že kilogramy získané pojídáním nezdravé stravy se pěkně „pronesou“ – s batohem na břichu simulujícím stav obezity museli žáci v časovém limitu opakovaně vyběhnout schody. Na stanovišti „Human Body“ si žáci připomněli, z jakých částí se skládá lidské tělo, a to navíc v angličtině. Na stanovišti "Zdravá výživa" se žáci seznámili s potravinovou pyramidou, prozkoumali její patra a nově získané vědomosti využili při sestavování zdravého talíře. Nabyté informace o zdravé výživě mohli žáci uplatnit v praxi na dalším stanovišti – v kuchyňce, kde si připravili zdravé jídlo. Třídy šestého a sedmého ročníku uvařily kuskusový salát, osmá a devátá třída připravily zeleninový salát se zálivkou a krutony.