Drobečková navigace

Úvod > Základní škola > Aktuality ZŠ > Projektové vyučování - 2. stupeň

Projektové vyučování - 2. stupeň



Projektový den

IMG_0993.jpgV rámci zlepšení klimatu ve třídě probíhal v pátek 23. února v jednotlivých třídách 2. stupně projektový den s třídními učiteli. Cílem projektu bylo upevnit vztahy mezi žáky a vyučujícími, posílit jejich vzájemnou důvěru, stejně jako zlepšit kamarádské vztahy a týmového ducha třídy.

Každá třída pojala projektový den po svém……

Šestá třída se věnovala „času“ a všemu, co s ním souvisí. Nejprve žáci zjišťovali, kolik dní jsou už na světě a kdo už oslavil své 4500denní narozeniny. Potom vyráběli přesýpací hodiny z různých materiálů.20180223_101117.jpg

 

 

 

Sedmáci se rozhodli vylepšit zadní stěnu své třídy mapou světa. Nakoupili barvy a pustili se do díla. Aby jim šla práce lépe od ruky, popíjeli přitom pravý mexický kokosový koktejl, který si ve skupinkách sami připravili. Rozdělanou práci dokončí v hodinách výtvarné výchovy.

 

 

 

IMG_20180223_091758.jpg

Žáci osmého ročníku zvolili téma „Člověk a rodinný život“. Diskutovali o volbě ideálního partnera či partnerky, o jejich vlastnostech a kreslili jejich vzhled. Na závěr debatovali o tom, v čem spočívá a co patří k partnerské lásce.

 

 

 

Deváťáci se v projektu zaměřili na komunikaci jako „na cestu k vzájemnému porozumění“. Zvolili aktivity „Vyrovnaná hra“, kde se učili řešit konflikty, skupinovou práci „Takoví jsme my“ a „Rozhovor s osobností“. Poslední aktivita probíhala jako televizní talk show. Moderátory byli zpovídáni např. Ema Destinnová, Otto Wichterle, Emil Holub, Miloš Forman či Martina Navrátilová. Nejemotivnějším zážitkem pro všechny bylo vystoupení Karla Kryla v podání Péti Chlupa.20180223_094418.jpg