Drobečková navigace

Úvod > Základní škola > Aktuality ZŠ > RECYKLOVANÁ ŠIPKOVANÁ – ZŠ URČICE

RECYKLOVANÁ ŠIPKOVANÁ – ZŠ URČICE



              V rámci programu Recyklohraní, do kterého se naše škola každoročně zapojuje, byla letos pro děti vyhlášená hra Recyklovaná šipkovaná. Smyslem akce je připomenout si důležitost třídění odpadu a přesunout výuku na čerstvý vzduch. Toto se podařilo uskutečnit i třídě 7.B, která si šipkovanou užila na 2-denním zářijovém adaptačním výletě ve Vrbně pod Pradědem.

               Cesta vedla do lesů směrem na Anenský vrch. Chlapci si nachystali pokyny do obálek, křídy, šišky a poklad a vydali se s p. uč. třídní značit trasu. Cestou vyráběli šipky z přírodnin – šišek, klacíků a také si splnili pár úkolů. V cíli schovali poklad a čekali v úkrytu lesa na holky. Ty vyšly po šipkách s p. asistentkou a cestou vzorně plnily nejen úkoly do křížovky, ale také úkoly tělovýchovné, pěvecké a taneční. Nejvíce se pobavily při tanci kolem indiánského totemu. Poklad byl vítězoslavně objeven v kapradí u lesa. Všichni si pochutnali na pamlscích a papírky odevzdali předpisově p. asistentce do sáčku, tak jak jsme na akcích zvyklí (bo musíme chránit přírodu, že? :-)).

             Ve finále pomohli kluci holkám s posledním úkolem do křížovky a tajenka „RECYKLAČNÍ KOLOBĚH“ byla na světě! S dobrou náladou jsme scházeli dolů do vrbenského údolí a kochali se nádherou jesenických hor.

            Uzávěrka celostátní soutěže Recyklovaná šipkovaná je do 15.10.2021. Příspěvky za ZŠ URČICE jsme právě zaslali. Těšíme se na získané body :-) Spolu s dalšími splněnými úkoly v průběhu školního roku (jako je sběr vysloužilého elektra, baterií, mobilních telefonů a tonerů do tiskáren) sbíráme pro školu body, za které můžeme získat diplom a odměnu.

 

                                                                                                                             Mgr. Lenka Literová

 

1.jpg2.jpg3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

4.jpg5.jpg6.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7.jpg8.jpg9.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10.jpg11.jpg12.jpg

 

 

13.jpg14.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Řešení.PNG