Drobečková navigace

Úvod > Základní škola > Aktuality ZŠ > Divadelní představení - Lakomec

Divadelní představení - Lakomec



Ve středu 23. září se žáci osmého a devátého ročníku zúčastnili prvního letošního školního divadelního představení, kterým byla Moliérova komedie Lakomec v podání Divadla Radka Brzobohatého.

Kromě skvělého výběru inscenace Městské divadlo v Prostějově zvládlo výborně také organizaci škol tak, aby nejen dodrželi veškerá opatření nařízená vládou, ale také aby se jednotlivé školy mezi sebou téměř nepotkaly. K samotnému příchodu a odchodu z divadla se používá několik vchodů, včetně těch služebních, a počet žáků v hledišti je snížen natolik, aby bylo možné mezi školami ponechávat volné řady. Návštěvy divadel jsou tak pro děti zcela bezpečné a není důvod k jejich rušení.

 

Dalším plánovaným představením byl Tajný deník Adriana Molea, který měli zhlédnou žáci šestých tříd společně se třídou sedmou ve středu 7. října. Z důvodu karantény hostujícího divadelního souboru je však přeložen na pozdější termín, pravděpodobně jaro 2021.

 

Z reakcí žáků:

- Bylo to super divadlo, hrozně moc se mi to líbilo, šla bych klidně znovu. Děj byl úžasný, nebylo to klasické nudné divadlo. (Veronika Dvořáková)

- Lakomec se mi moc líbil. Moc jsem se u toho nasmála. Měli krásné obsazení a dobré hudební vsuvky. Jsem ráda, že nás tam paní učitelky vzaly. (Alena Božíková)

- Celkem se mi to líbilo, bylo to vtipné a výborně do toho zakomponovali i vtipy na současnou situaci. (David Vaverka)

- Divadlo bylo hezké. Nejvíc se mi líbily hudební vsuvky, kterých nebylo moc. Bylo to vtipné, i herecké výkony byly dobré. (Klára Procházková)