Drobečková navigace

Úvod > Základní škola > Aktuality ZŠ > Výhra v literární soutěži

Výhra v literární soutěži



V průběhu školního roku se žáci 2. stupně zúčastnili hned několika literárních soutěží. Jednou z nich byla literární soutěž na zemědělská témata, kterou pořádala Česká akademie zemědělských věd (ČAZV). Úkolem žáků bylo literárně zpracovat téma Jak se starat o pole a přírodu, aby nám dlouho vydržela.

Do této soutěže jsme poslali 4 literární texty a všechny slavily úspěch – byly vybrány mezi 20 nejlepších textů letošního ročníku soutěže a byly publikovány v časopise České zemědělství pohledem žáků IV. Autory oceněných textů jsou Lucie Večerková (6.B), Jan Hujíček (6.B), Michaela Mlčochová (9. třída) a Pavla Trnečková (9. třída).

Slavnostní vyhlášení soutěže se konalo ve středu 15. 6. v Domě zemědělské osvěty v Praze. Zde byl představen již zmíněný časopis, všichni ocenění žáci byli obdarováni diplomem a věcnými cenami, a nadto byly vyhlášeny 3 nejlepší texty. Za naši školu si jeli ocenění vyzvednout Jan Hujíček a Lucie Večerková a dobře udělali. Lucie Večerková se totiž ve své kategorii (žáci základních škol) stala vítězkou. Z rukou ředitelky ČAZV, Ing. Hany Urbancové, Ph.D, si tak převzala skleněnou medaili. Gratulace Lucka přijala i od zástupce Ministerstva zemědělství Ing. Ondřeje Brožka z Odboru precizního zemědělství, výzkumu a vzdělávání; předsedkyně Výboru pro výchovu a vzdělávání ZHMP Ing. Mariany Čapkové, MBA a generálního ředitele Národního zemědělského muzea Ing. Zdeňka Nováka.

Lucce i všem ostatním zúčastněným žákům moc gratulujeme a děkujeme za reprezentaci školy.

Časopis je možné si přečíst zde: https://issuu.com/cazv.caas/docs/literarni_casopis_2022-online