Drobečková navigace

Úvod > Základní škola > Aktuality ZŠ > Vítězství v celostátní soutěži SVĚT OČIMA DĚTÍ

Vítězství v celostátní soutěži SVĚT OČIMA DĚTÍ



Na sobotu 9. 9. 2023 dostala naše škola pozvánku do Prahy na vyhlášení výsledků celostátní soutěže SVĚT OČIMA DĚTÍ, do které jsme posílali 3 práce na téma „30 let České republiky“.

1. LITERÁRNÍ: „Poselství ČR“ – Barbora Langová

2. VÝTVARNÁ: „Mateřídouška“ – Barbora Langová

3. AUDIOVIZUÁLNÍ: „Určická střela“ – Barbora Langová, Kristýna Palatková, Ema Prokopová

Do soutěže bylo z celé republiky zasláno 4 587 prací a zapojilo se více než 500 subjektů (MŠ, ZŠ, ZUŠ i dětské domovy). Akci pořádalo Ministerstvo vnitra, které ocenilo 3 nejlepší umělce v každé kategorii. Nás se týkala nominace na vítězství v kategorii AUDIOVIZUÁLNÍ. Umístění organizátoři tajili až do samotného vyhlášení jako překvapení. Před dvěma lety se nám podařilo s Určickou střelou na téma „Svět v době pandemie a hrdinové v první linii“ získat 3. místo. A letos?

Letos "Určická střela" opět zabodovala a polepšila si na krásné 2. místo! Moc děvčatům blahopřejeme! Získala spoustu dárečků, ze kterých měla radost. Práce vynaložená na projektu přinesla své ovoce a především zkušenosti po stránce literární, pěvecké, filmové, digitální, zeměpisné, dějepisné a hlavně lidské. Děkujeme Barboře Langové z 9.B (režie, kamera, střih, moderace), Kristýně Palatkové z 9.A (herecké obsazení a zpěv) a Emě Prokopové z 8.B (herecké obsazení a zpěv) za skvělou reprezentaci školy. Díky i rodičům za výbornou spolupráci, především p. Langové za zázemí při filmovém natáčení a režijní podporu.

Mgr. Lenka Literová

P.S. Televizní reportáž „Určická střela“ najdete v brzké době na YouTube naší školy. :-)

 

                      1.jfif                     5.jpg

                                                        

                       3.jpg              2.jfif