Drobečková navigace

Úvod > Základní škola > Aktuality ZŠ > Google - 1. místo v celostátní soutěži s Internetovými úžasňáky

Google - 1. místo v celostátní soutěži s Internetovými úžasňáky



Datum konání:
1.11.2023

Kybernetická bezpečnost a prevence jsou důležitými tématy v dnešní digitální době. Naše škola může být oprávněně pyšná na své žáky, kteří nejen že tato témata chápou, ale dokázali v nich také vyniknout a stát se vítězi celostátní soutěže. Je to výsledek jejich tvrdé práce, odhodlání a schopnosti týmově spolupracovat.

Žáci devátých tříd se v této soutěži postavili mnoha výzvám spojeným s kybernetickou bezpečností. Bylo třeba rozumět základním principům, identifikovat potenciální hrozby a především naučit se, jak se chránit před nebezpečím na internetu. Zvláště v době, kdy digitální technologie hrají tak významnou roli v každodenním životě, jsou tyto dovednosti klíčové.

Žáci vytvořili letáky v programu Canva. Tato kreativní platforma jim umožnila prezentovat své poznatky o kybernetické bezpečnosti a prevenci způsobem, který byl nejen informativní, ale také atraktivní. Je to další důkaz toho, jak se naše škola snaží spojit vzdělávání s moderními technologiemi a kreativitou. Vítězství v této soutěži nám ukazuje, že naše škola má žáky, kteří jsou ochotní se učit novým věcem a tvořit kvalitní výstupy.

Odměnou v soutěži žákům byla cesta do Prahy s návštěvou centra společnosti Google. Zkušení lektoři si pro nás připravili zajímavé workshopy, soutěž pro žáky a lahodné občerstvení. Na závěr našeho programu jsme se vydali prozkoumat centrum Prahy a plní zážitků jsme odcestovali zpět domů. 

Gratulujeme žákům devátých tříd (9.A a 9.B) ke skvělému výsledku v soutěži s "Internetovými úžasňáky". Jejich úspěch by měl sloužit jako inspirace pro všechny ostatní žáky naší školy, aby se také zapojili do podobných výzev a rozvíjeli své dovednosti v oblasti kybernetické bezpečnosti. Společně můžeme vytvořit bezpečnější digitální prostředí pro všechny!

Gratulujeme ještě jednou a děkujeme jim za vynikající reprezentaci naší školy ve světě kybernetické bezpečnosti.

      IMG_9088.jpg IMG_9096.jpg